:)

Hai! Thanks for visiting my blog (:

ωєℓ¢σмє (●̮̮̃•̃)●̮̮̮̮̃̃•̃̃)

Let's Chit Chat!

Saturday, 9 February 2013

Spell H - O - M - E !

Assalamualaikum :)
K  , dah baca dah entry?  K kali ni pasal home ! Oh yeahh aku rindu rumah aku . Hahaha rindu tu takdelah rindu macam mati nak balik . Mati nak balik tu kisah tahun lepas. Tahun ni ? Balik is Balik . Stay is Stay :)

Okay 8th February 2013 , memang dah ditakwimkan untuk balik bermalam sempena Hari Raya Cina. Horray! Aku pun dah siap dah packing packing barang nak balik . Hari berjalan macam biasa. Aku pun sangatlah happy . Pergi sekolah pun semua berseri. Cuaca pun baik. Tak panas , tak mendung. Cool gila. Allah merahmati hari tu kot?

K pelajaran pertama PENDIDIKAN AGAMA ISLAM bersama USTAZAH SYARIFAH HASNIZAL BINTI SAYED KAMAR. Haha aku ingat lagi aku belajar orang-II yang diharuskan berbuka puasa waktu tu . Hihi x) Aku ingat bukan sebab apa, sebab waktu dia mengajar, dia senyum . Hoho , so bila tengok dia senyum manis, aku pun happy lah sekali . Bukan aku je , satu kelas happy tengok dia.

Bukan kelas PAI je, aku rasa semua kelas pun happy go lucky je :) Semua happy . Nak balik lah katakan x) So, sampailah jam 12.10 , kelas pun tamat. Kitaorang pun happy sangatlah nak balik. Yang perempuan balik dulu. Yang lelaki kena tunggu solat Jumaat :) Waktu solat Jumaat pun dirahmati Allah ;) Hujan waktu tu . So hari tak panas , tak sejuk. Sejuk tu sejuklah jugak tapi takdelah sejuk gila. Sejuk dinginlah katakan . Khutbah pun berjalan lancar. Waktu tu Ustaz Idham yang jadi khatib .

Dalam pukul 2 petang, hujan berhenti,  samalah dengan solat Jumaat, dah habis pun. Semua orang bergerak keluar surau dan pergi balik. Except for aku. " Selalunya ayah datang awal , asal pulak hari ni lambat ? Takpelah tunggu lagi " , tu yang aku cakap waktu ayah aku tak sampai lagi.

Aku jengah jam aku , tengok tengok dah pukul 2:30 . " Eh? Asal lambat sangat ni? " Hmm aku pelik lah , diaorang lupa ke ? Adoii -.- So jam pun menunjukkan 2:40 . Barulah kelibat kereta ayah aku sampai . Tapi ada perbezaan dengan kereta tu . Tahu apa ? Ada tanda " P " kat kereta ayah aku . Selama aku hidup lah kan , tak pernah lah aku tengok ada tanda " P " kat kereta ayah aku . Hahaha , so aku dah boleh expect something kat situ. Apa dia? Ofcourse lah kakak aku yang drive! Yeahh ! Cool gila kakak aku yang drive! Hahaha .

K so masukkan barang dalam kereta and say bye bye kat kawan aku . F1 dohh kawan aku sekarang ni . hahahha . izuddin namanya. Kikiki . k tu selingan . So aku pun excited gila kakak aku drive , kan kan kan :) mmg excited gila :) Aku tengok ayah aku relax je . Dah tak tension bawak kereta, sebab dia dah takpayah bawak kereta! Selama ni dia asyik mengeluh , penat bawak kereta. Sekarang, relax puas-II , kakak aku yang drive pulekzzz . Hahahhahhahaa X) Klah , sampai sini sahaja. Have a nice holiday. Aku ada TONS OF HOMEWORK to do. Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment