:)

Hai! Thanks for visiting my blog (:

ωєℓ¢σмє (●̮̮̃•̃)●̮̮̮̮̃̃•̃̃)

Let's Chit Chat!

Sunday, 24 March 2013

Birthday!

Assalamualaikum!


Well yeah :) Birthday aku ? 19th March yang aku sambut kat sekolah . Hahha nak tau cerita dia? Meh sini aku cerita. Keep on reading. 

The day starts dengan aku bangun pagi agak lewat. Rasanya pukul 5.55 kot aku bangun . Fuh aku cuak dah . And waktu tu aku tak ingat pun hari ni birthday aku. Haha, so aku capai baldi , pergi tandas and mandi . Rasanya pukul 6.10 aku siap mandi , aku balik dorm pergi salin baju. Masa tu, dah azan so aku takot lambat turun surau and cepat-II pakai baju. Waktu ni pun aku tak ingat hari ni birthday aku . 6.20 , siap . Aku turun surau . Ok solat macam biasa lah . Then naik dorm , aku sting katil and get ready nak ke sekolah . Hahaha :) Alah get ready tu biasa lah , minyak wangi, minyak rambut , deodorant and blablabla :) 

Rasanya pukul 6.50 lah aku siap , and aku pakai kasut. Fuhh hari ni pulak aku duty hantar tuala . So aku kumpul lah semua orang punya tuala and then hantar ke bawah . Phew nasib lah hari ni tuala sikit. Kalau tak , jenuh aku nak angkat banyak . Berat woooooo :'( Hihihi , so the day goes on macam biasa je kat asrama. Nobody wished me :'( How saddening. How upsetting. Haha. IDM pun . Sebab aku bagitau semua orang birthday aku 16 Mac harhar :3 Nak tengok diaorang care tak pasal aku . K lepastu aku bertolak g sekolah . Sampai je kat tangga blok D , kawan aku cakap " Eh , Farhan! Happy Birthday !"

Oh! Ada jugak yang tahu hari ni Birthday aku! Hahahha :) So then aku bergerak ke kelas . Pastu ada lah budak budak kelas sebelah wish jugak. Thankyou bro :D And kembar aku pun wish jugak kat aku. I mean, not actually kembar , tapi lahir tarikh yang sama, kat hospital yang sama , waktu je lain. Dia lahir 8.55 a.m , aku lahir 9.15 a.m . Nampak tak beza nye cumalah 20 minit! Hahaha :) Kecik je Malaysia ni rupanya. Hahhaha . And then turun perhimpunan , perhimpunan pun macam biasa je? Hmmmm :) Ok, lepas habis perhimpunan yang blablabla tu naik kelas k . Aku naik je kelas , makin ramai wish aku :) And the moment aku duduk kat kerusi , satu kelas nyanyi " Happy Birthday to you .. " and " Allah selamatkan kamu .. " . Haha adat menyanyi lagu tu dah memang dari awal tahun dah . Rasanya tiap-II birthday orang pun nyanyi macam tu . Hehe.

And waktu tu , aku tengok kat meja aku , ada kertas yg tertulis " HB! from budak t'loh " Hahah, aku tahu ni mesti Aina Taharudin ni . Harhar :3 Thanks taw aina . And then aku dapat kertas froem aeeyean soda . Dia kata happy birthday kat aku. Thanks Ain :) Next, farah pulak datang and say " Happy Birthday :) " . Oh ya tak lupa jugak Janu wish aku HB and bagi aku tiger and cloud nine. Ain pulak bagi aku oat crunch . Harhar :3 Kenyang aku hari ni . Harhar :3 Oh yeah and the class goes normally . Rasanya waktu tu waktu sivik . Masa cikgu tu tengah mengajar adalah suara menyeru " Cikgu, hari ni birthday Farhan! " "Nyanyi nyanyi nyanyi!! " . And cikgu tu macam " Oh ye ke. Takpelah lepas ni nyanyi k " . Oh okay :') Haha baru nak perasan jap cikgu nak nyanyi ke aku HB, tapi tak pun harhar :3 Yeah la macam aku kisah je . Oh ya class went normally . Nothing extraordinary pun. 

Recess. Semua orang turun rehat. Yelah dalam perjalanan nak g kantin tu adalah beberapa orang wish kat aku. Thanks guys :) Loh aku beli je lah macam biasa kat kantin tu . aku beli sandwich kalau tak silap aku lah and then naik kelas . Bila aku sampai kat kelas semula, aku tengok ada kad atas meja yg ada tertulis " HEPY BEDAY BEB :) " K daripada tulisan pun aku dapat tau kad tu dari Nurul Farah Shafiqa Binti Mahtar Bin Mat Ja Euz Bin Mustafa Bin Rani Bin Musa Bin Sabtu . Haa thanks yo farah . Tulisan dia yang besar tu penuh satu kad you know :3 Handmade tu yang aku suka. Aku tak suka lah kad beli beli lepastu tulis. Nampak tak ori. Thanks kasi kad yang dia buat and ofcourse lah warna warni cantik lagi berseri tau hahaha . And after that, Janu datang, bagi aku satu lagi kad . Hey Janu thanks. Kau buat kad lawa gila :) LoL , but unfortunately , ucapan kau agak mengarut harhar :3 

Lepastu? Lepastu? Nothing happened pun. Kelas macam biasa sampailah tamat pukul 2.30 :) Lepas dah siap makan kat DEWAN MAKAN and siap solat zohor tu tiba pulak Abg Anwar and Abg Aizat panggil waktu kat depan bilik KH. "Farhan sini jap " . K aku pergi lah kat diaorang. Pastu Abg Anwar kata " Kunci grail asrama ada kat awak ke? Sebab semua f5 kata yang last pegang kunci grail tu awak. " " EH? Mana ada! Mana ada kat saya?" "Tapi semua f5 kata awak yang pegang? Cakaplah betul-II , ada kat awak ke tak ? Diaorang marah tau " "Mana ada! Mana ada! Sumpah takda kat saya!" "Hahaha, Happy Birthday!" Hey diaorang ni . Aku bapaklah cuaknya adoi -.- Kalaulah betul camtu habis aku kena marah kang -.- Tak larat aku harhar :3 K prank tu menjadi thanks lah :D

Petang tu, aku call mak aku . Kringg Kringgggg. "Hello?" "Hello adik! Happy Birthday!!" Phewww, aku ingatkan mak aku dah lupa hahhaha :) Ingat jugak dia horray."

Then the day goes normally sampai lah waktu prep. Ni nak cerita :)
Prep time, tertiba tertiba pulak lah ada spotcheck. Semua orang diarahkan berdiri kat luar kelas, sebab prefects nak check ada bawak handphone tak sebab budak ragbi from sekolah lain yang menetap kat sekolah aku tu hilang corby kuning katanya. Semua prefect kene buat spotcheck kecuali prefect lelaki f2 and prefect lelaki f3 which turned up to be me . Sebab tu aku tak tau apa-II pun pasal benda alah spotcheck ni harhar :3  Okey spotcheck finished. Semua boleh masuk kelas balik . And then tak lama lepastu , kak ayu paiman ngan kak syak datang . ( Twitter kak ayu *kak* . FB kak ayu *ayu* . FB kak syak *syak* ) Tiba kak ayu panggil aku keluar kelas. K aku pergi lah . Lepastu kak syak masuk kelas, meninggalkan aku ngan kak ayu je kat luar. Kak ayu pun mula lah bercerita dengan muka yang serious . " Awak bawak phone ke Farhan?" Aku pun fikir
* Dowwh , ni mesti prank lagi ni . K act farhan act :)* "Eh kak ayu! Mana ada lah! Kenapa kak ayu cakap macamtu? " " Takdelah , sebab tadi kitaorang ada bukak phone f2 perempuan ni . Lepastu tengok inbox, ada nama Farhan Arman. Rasanya baru je main text-II tu. Tapi tak tau lah kalau Farhan Arman sekolah lain ke tak kan. Cuba awak cakap jujur, awak ada bawak phone ke ? " " Kak ayu ! Mana ada ! Mana ada :( " *Haha , actually aku nak je cakap " Kak ayu, prank tak jadi lah " , tapi kalau aku cakap macamtu , down lah dia. Dia nampak so beria nak berlakon ngan aku , nak buat prank meletopss kan katanya.* Lepastu kak ayu cakap " Yelah , saya pun macam tak percaya . And sekarang ni , awak tahu kan duit budak ragbi dengan handset corby kuning hilang kan? Tahu kan ? Semua prefect kata , diaorang nampak prefect f2 kot yang selongkar bilik gerakan tu. And diaorang semua tanya saya, siapa prefect f2 yang selalu duduk bilik gerakan? Saya pun jawablah Farhan Arman . Awak kan selalu duduk bilik gerakan. Tapi macam tak percaya takkan lah awak nak buat kerja terkutuk tu " *Sah lah ni prank. Nampak sangat penipunya kak ayu ni -.-* " Eh taklah kak ayu! Mana ada! Takkan kak ayu tak percaya saya?!" "Yelah , saya pun taknak percaya tapi semua petunjuk yang kitaorang jumpa semuanya point kat awak tau." *Harhar :3 Now , masanya untuk prank dia balik!* Air mata aku mengalir ke pipi. Dalam hati aku cakap *Kak ayu nak buat apa sekarang?* Kak ayu pun panggil lah kak syak " Syak Syak , sini jap, " So kak syak datang sambil tangan dia kat belakang. Hah tengok situ pun dah tahu dah apa benda yang dia pegang tu. And dia datang makin hampir lepastu diaorang wish " Happy Birthday!" And dia hulurkan Lekker and kad wish Happy Birthday . Aku pun pura-II lah macam terkejut and terduduk atas lantai. Hah , acting aku menjadi. Kak Ayu kata " Hahah , best tak psycho saya? Sampai buat awak nangis. Dah dah jangan nangis " Lol , aku actually nak gelak waktu tu, sebab dari awal mmg aku tahu dia nak buat prank. So aku malas bagitau dia yang aku berlakon, biarlah dia berbangga jap psycho dia menjadi. Tapi , aku mengaku , cara dia berlakon tu star gila lah. Tapi cuma tengah hari tadi Abg Anwar ngan Abg Aizat dah prank aku so aku boleh expect apa yang kak ayu nak buat kat aku . Tapi yang baca ni! Jangan bagitau dia yang aku tau , tau! Sebab aku cakap kat dia " Woah kak ayu memang pandai berlakon lah , saya memang cuak gila tadi " Harhar :3 K Aku admit dia memang pandai berlakon :D Hihi. Tapi aku amatlah berbangga dapat hadiah from F5. Dia kata nak letak atas pinggan lah lepastu nak tabur coklat menda lah tapi tak sempat dia kata :D Aku tak kesah pun tapi yang aku kesah nya F5 bagi aku hadiah? Macam woaaaa :) Thanks korang :D Memang sangat caring :D Lepastu , aku mintak kak syak ajar Maths, so kitaorang pun pergilah bilik prefect so kak syak boleh ajar aku kat sana. Sampai sana kak ayu kata " HARI NI BIRTHDAY FARHAN ARMAN " And kak min and kak mek kata " Birthday awak? Happy Birthday! " Thankyou :) Aku sangat appreciate. Tak sangkat langsung yang f5 would care sampai macam tu kat aku. Bangga jadi junior diaorang. Diorang dah la sporting :) Heee yang sekolah lain tu, jeles tak? Tengok senior aku bapak happening gila :D So , aku pun diajar oleh kak syak pasal maths itu ini itu ini. Dia ajar linear equations. K fine susah lah jugak. Harhar tapi dia ajar terus faham .

10.30 , semua budak kene g dewan sebab ada pembentangan apa entah . So aku jalan dengan abg aizat melalui semua kelas f5 and dia pun annouce kat satu-II kelas " WEY HARI NI BEFDAY ARMAN LAA , BEFDAY ARMAN LAA! " Aku pun cakap " Abg Aizat!!!!!" Hehe aku sangat happy malam tu :)

Thankyou sangat-II kat siapa yang menyumbang kepada perasaan gembira aku waktu birthday aku tu . Aku rasa dihargai terima kasih :) So sampai sini jelah nukilan bagi post ni. Have a nice holiday. Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment