:)

Hai! Thanks for visiting my blog (:

ωєℓ¢σмє (●̮̮̃•̃)●̮̮̮̮̃̃•̃̃)

Let's Chit Chat!

Monday, 18 November 2013

Prefect Night!

Assalamualaikum !
#The prefect Night!
Okay! Haha . Ni nak cerita sikit okay? 18/10 was the most awesome night lah for 2013 ! Yeahh because It’s the prefect Night! Okay I’m ready to type :) 


*Jumaat, 18/10/2013, pagi*

“ Hikhik ! Malam ni malam prefect yeahh! ” , tu lah yang aku kata dalam hati. Sebab eager punya pasal kan? Haha biasalah tu . Lagipun aku memang rapat dengan prefect jee, so sebabtulah macam awesome gila perasaan waktu tu.

“ Hmmph, tema hitam putih merah? Aku nak pakai apa malam nanti?! ” , dan itulah yang aku asyik fikir, dari pagi sampai petang . Yelah , takkan nak pakai biasa-II je kot? Sekali setahun je kot! Kene ambik peluang pakai elok-II , lantaklah orang nak cakap aku ni cari publisiti ke apa . HAHA! Aku tak kesah pun :P Hidup aku , katanya :)

Nasib baik aku dah beli hadiah dah awal-II sebelum balik ke sini . Aku beli kat Hinode Shop jee, tak mampu nak beli yang mahal-II HAHA!

Kenapa kene beli hadiah ?

Sebab ada event tukar-II hadiah lah wei! Hehehe, so aku pun beli lah satu buku nota yang comel dan kotak yang cantik :) Waktu aku beli kotak tu , aku macam tak percaya kotak tu 5 ringgit je. Hahhaha :D

“ Cantiknya Hadiah aku! Mesti orang yang dapat hadiah aku ni bangga ”, kata aku. HAHHAHAH! LAWAK pulak aku main perasan-II ni.

*Petang*

Well since malam ni ada majlis kat depan rumah pengetua, so aku and f2 + f3 + f1 yang lain kenalah menyiapkan tempat. So kami pun bertungkuslumus lah menyiapkan tempat. Susun kerusi sana, susun kerusi sini, susun meja sana, susun meja sini! Tiup belon dan GANTUNG! And Siap! Cantik semuanyaa. Hahaa, tapi actually ...

“ ARMAN! LAJULAH SIKIT ANGKAT KAKI MEJA TUU :D ” , jerit seorang senior yang baik. Nada dia macam gurauan jee :) Hehe .

“ TANGAN SAYA SAKITLAHHHH -.- ” , dan itulah aku jawab . Sebab apa tangan sakit? Alaah! Aku jatuh kat surau 2 hari lepas. Aku jatuh tersembam and tahan guna tangan kiri SAHAJA. So waktu tu aku exert pressure yang tinggi kat tangan kiri aku. Sakitnya macam PERGHHH -.- Sebab tu lah aku takboleh nak angkat kaki meja tu tinggi dan takboleh nak jalan lajuu, sebab tangan sakit.
“ Takpe Farhan! Sikit je lagii! Cepatlah! Jangan fikir sakit tu! ”,  aku pun bergerak dengan pantas menuju ke rumah pengetua daripada Dewan Al Khawarizmi tu. Yelah , mana tak sakitnya. Daripada dewan Alkhawarizmi tu, nak angkat kaki meja besi yang berat tu sampai ke rumah pengetua, dengan keadaan tangan yang tak mengizinkan. AHHH! HAHHAHA :) Dan lepas angkat kaki meja tuu, aku duduk je. Penat lah! Yelah nak buat apa lagi? Semua dah settle! Berkat kerjasama semua form, tak sampai setengah jam pun dah siap dah tempat. Kemas dan tersusun :)

“ Macam mana nak tiup belon ni!? ” , aku pelik betul lah, dari dulu lagi aku tak pernah nak reti tiup belon HAHA! Orang lain dah 4 belon dah tiup dan siap ikat, aku 1 pun tak kembung-II lagi. Sian aku -.- Nak tiup belon pun tak reti. So, aku pegang belon je lah. Belon yang orang tiup semua aku pegang-.- Woah cuba bayangkan nak pegang 10 belon -.- Macam mana? Nak pegang pakai kaki? Tangan boleh pegang dua je. Yang lain peluk -.- ! Hahahhaa .

BOOM! BOOM! BOOM!  “ WARGHHHH! ” . Belon meletup. Belon meletup . Belon meletup and girls pun menjerit -.- Hahaha semua yang meletup tu majoritinya aku yang buat. Sebab aku terlepas belon yang aku pegang dan bila jatuh atas rumput .. BOOM!

Apa apa pun , bila dah settle, aku pergi dorm abg aizat . – BKP - . Abg aizat kata dia taktahu nak pakai baju apaaaa. Dia pening. Well dia pun jenis nak stylist jugak . Takkan lah nak Nampak skema sepanjang masa je kan? Hari-II pakai style sama, nak jugak menongkah arus kadang-II! HAHA. SO aku pun tengok baju yang dia ada. Ya Allah , padatnya loker dia! Semuanya tersusun . Terkejut jugak aku -.-

Dan lepastu dia keluarkan satu baju kemeja lengan pendek yang cantik gila babun ni . Aku nak jugak baju camni ! Awesome gilaaaaa wehhhhhh . Aku pun macam ya allah , cantik benor baju dia  ’ . HAHA , dan selepas berpuluh – puluh kali ditanya “ NAK PAKAI APA NI ?” “ MACAM NI OKAY KE?” , akhirnya abg Aizat buat keputusan , yang dia akan pakai kemeja tu  , with a pair of khakis trousers , with his own style. So then aku pun naik dorm and bersiap for the night!

*Malam*

“ Mana abg aizat ngan abg anwar ni?” , aku pun tercari cari lah diaorang, tak Nampak batang hidung pun . Aku dah siap dah dengan kemeja lengan panjang kotak-II warna hitam putih berserta seluar slack and tie merah yang ada di tangan. Tapi bila aku turun bawah, takda siapa pun -.- mana abg aizat? Mana abg anwar ? Pergi mana weh ? So aku pun carilah kat dema. EH? Takde pun? Mana diaorang ni? Then aku cari kat depan rumah pengetua. Yang ada hanya f4 , still masak-II , even it’s dah pukul 6.30 :) Sepatutnya diorang dah naik mandi ni! Dah lambat dahh -.- Air takde kang taktauu . Dan aku terus cari abg aizat. Aku pergi dorm dia. KNOCK KNOCK KNOCK!  , pintu terbukak, abg aizat tersedia depan pintu . Haha, good! Kemas dan comel :)

“ Saya cari tadi abg aizat g mana? Abg anwar pun takde?”
“ Eh? Aku ada kat dorm je lah. Anwar g mana?”
“Entah taktahu. Saya cari, takde pun. Hilang.”
“Dia ni selalu hilang -.-”

So kitaorang pun biarkan lah abg anwar menghilang dan bergerak ke dema .

“KEJAP KEJAP! TAKKAN KITA NAK MASUK DEMA PAKAI KEMEJA MACAM NI? MENCAPAP GILAA. AKU DAH LAH DUDUK ATAS -.- ”, ujar abg aizat XD

LoL, ye tak ye jugak. Takkan nak masuk dema macam ni? Orang mesti ngumpat kitaorang. So kitaorang putuskan pergi surau jlah .

“Aku tak pernah tak pergi dema dulu tau -.- Jahatnya aku hari nii”
“Abg aizat, relax lahh -.- tak jahatnya. Sekali setahun je. Lagipun tahun ni kan tahun last abg aizat”
“Yelah Yelah.”

Pheww, untunglah ada orang concern gila pasal dosa diaa. Kenapalah abg aizat ni risau sangat. Padahal tak pergi dema je kot!

So kitaorang pun duduklah dalam surau tu , tunggu orang masuk surau dan sembahyang. Lepas sembahyang tu ..

“Lepas kita sembahyang ba’diah maghrib, kita g chow, tengok tempat. Ok?”
“OK ABG AIZAT!”

So , as planned, lepas sembahyang ba’diah , kitaorang pun bangun , straight ke pintu *memang duduk tepi pintu* , bukak pintu and keluar. Pakai kasut dan blah. Pergi ke depan rumah pengetua. Well. Semua dah get ready . Dah ada a few girls and f4 yang masih sedang memasak. 





Haa , macam nilah persiapan tempat tu! Walaupun simple , tapi susah tau! Hehhe. And kitaorang are so happy lahh. Take a look at this!


Yummy! Yummy!



And what do you say?


Sedap nya!


Panggang! Jgn tak panggang!


Amboi dia!


And so like that lah. Lepastu everyone datang and aku Nampak kak neeya and kak nadiah took their seats. So aku pun terjah diaorang and say “ KAK NEEYA!” . And dia pun macam eh farhan rupanya! .

“Let’s take some pictures lah?”
“ Okay dear!”


Kak Neeya!

Amboii :)

And this is kak nad, kak uteh and kak neeya.

Haha they are so amazing ! Yelah . Oh kak nad, wonder kenapa muka dia masam?

“ Kak nad! Kenapa masam je ni? Tak cukup asam gelugur ke? Sportinglah sikit!”
“Akak lapar laa…”

Eh kesian pulak tengok kak nad ni. Yelah tak makan kan waktu kat dema tadi. Sabarlah kak nad!

Dan aku pun bergerak ke dalam rumah pengetua. Amboi! Ramainya wehhhh!  Semua f4 sedang settlekan hadiah . Hahah :) So takpelah . Aku taknak kacau . Blah cepat.

And after some while, the majlis start. MC dengan gahnya bercakap kat depan :) And after MC cakap “ Para hadirin dijemput menjamu selera” , aku bangun dan terjah air! DAHAGA GILA NI!  Lepastu everyone start to crowd the stations. Ada 3 station, station air, nasik, and abc. Phew awesome gila . Semua best!

Aku pun ambik lah makanan , yakni nasi goreng. Alamak! Ada dua nasi, nasi goreng cina, nasi goreng kampong . Nak ambik mana satu? Susahh nya nak buat pilihan kan? Ahh , bantai lah dua dua. Separuh nasi goreng cina, separuh lagi nasi goreng kampong , haaa baru awesome! HAHA!  Aku gelak dalam hati jee. Lepastu ambik ayam. AYAM KAU YA ALLAH BESARNYA DAN LOOK SUPER TASTY -.-

Waktu tu, perut aku macam “ Wei Farhan cepatlah makan, aku nak kisar makanan niii -.-” , so aku pun cepat-II ambik seat aku dengan f5 yang lain, sambil abc and air aku di kerusi sebelah aku . Hahaaa.

And suddenly ,  PSHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Hujan ?  Kitaorang pun bangun and larii, tapi belum sempat aku lari. Hujan dah stop. And lepastu macam nak hujan balik tapi abg aizat kata ,

“ Relax Relax! Hujan ni acah jeee , acah jeee!” , and sejurus dia kata macam tu , PSHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Lebatnya!  Larii ! Semua lari ! Haha semua cari tempat berteduh , aku nasib baik pakai cap waktu tu, so kepala aku takbasah sangat. Aku g berteduh kat rumah pengetua. Makan sambil berdiri lah -.-

“Lebatnyaa hujan! Sape cakap acah je tadi?” , kak min bersuara.
Semua orang point abg aizat. Hahaha :)
And after some moment, hujan dah berhenti, majlis pun bermula semula dengan ucapan sana sini sana sini sehinggalah ke event tak formal!

Event tak formal ni penuh dengan gelak ketawa. Seronok tengok f5 kene buat gwiyomi lahh, main musical chair lah. And then sesi tukar hadiah :) Yahh, semua orang dapat hadiah . Aku tengok orang lain punya hadiah semua mahal-II -.- rasa kerdil pulak hadiah aku kecik je. HAHHAHA. Well aku tunggu sampai nama aku dipetik.

“Farhan Arman :)” , and waktu tu MC abg razi and dia brag something pasal kakak aku -,- Huhh , asal Farhan Arman je kene ada Farah Shahira kan? Hahahhaa. So aku punya hadiah diberi kepada pemetik nama aku, Armin Hakimiy . Aku pulak petik namaaa ..

“YASMIN SHAZREENA” , yes! Aku dapat kak min punya! :)

Haha bangga sebentar dapat kak min punyaa. And yeah, sementara nak tunggu orang lain pulak ambik hadiahh, tiba-II.

“Arman , tolong tangkap gambar kitaorang boleh?”
“Okay!”
*Pusinglens*
“Kenapa dia taknak snap?”
“Hmm awak jangan pusing lens dia, camera tu dah tak betul sikit”
“Lah yeke, saya dah terpusing dah. Takpelah pakai camera saya je lah”
“Okay :)”

Comel kan ?

Dan akhirnyaa.. Majlis tamat. Sobsob well semua orang penat and aku pun sejuk. Better get to hostel lah. Aku Tanya orang “ eh dah pukul berapa?” , and diaorang jawab “ 12.30” .

Ya Allah! Lewatnyaa. Dahlah hujan tadi, harap-II tak demam lah esok . Hmphhh . Tapi sebelum balik ..



























Bergambar sampai penat! Dan akhirnya balik ! Thanks guys ! Aku happy gilaa.

# Tapi esoknya aku demam teruk for 5 days. Dahlah periksa hari Isnin tu -.-

Okay! Assalamualaikum! Jumpa di lain lembaran!

No comments:

Post a Comment